CRIMELE REVOLUTIEI GRIGORE CARTIANU PDF


Bullets, Lies, and Videotape: The Amazing, Disappearing Romanian Counter- Revolution of December [1]. by Richard Andrew Hall, Ph.D. Standard. Results 1 – 24 of 24 When the Masters Away by Cartianu, Translated by Ana and a great selection of related books, art and Cartea Revolutiei: Grigore Cartianu. (Grigore Cartianu, Crimele revoluţiei. Sângeroasa diversiune a KGB-iştilot din FSN, Editura Adevărul-Holding,Bucureşti, , p. ).

Author: Shakinos Dijas
Country: Haiti
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 27 August 2011
Pages: 44
PDF File Size: 15.47 Mb
ePub File Size: 15.7 Mb
ISBN: 501-8-94339-136-9
Downloads: 87170
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mojora

Sima i-am convocat pe generalul Bucurescu Gian, col. Anastasiu Gabriel din cadrul Dir. Teodorescu Filip de la Dir. Cu prima ocazie N. Nu i-am raportat lui N. Raportul meu a determionat-o pe El. Macri am primit rapoarte iar de la col. Nu am dat nici un ordin organului de securitate de a distruge documente legate de activitatea sa.

Raportarea acestor date … generalului I.

Nu-i nimic, mai are de studiat. Vi le reamintesc eu:. Constantin Giurescu, actualul acad. Universitar Zoe Criemle, prof. Nu pui lupii pasnici la oi. Despre cauzalitate nu mai vorbesc. Vorbim de un document. Este totusi de neinteles de ce, dupa atatia ani, mai sustineti teza implicarii active a sovieticilor ori a ungurilor in evenimentele din decembrie Ca toate operatiunile au fost executate cu forte autohtone.

Cat il priveste pe dl.

Posts Tagged ‘Grigore Cartianu Crimele Revolutiei nu e de gasit aici’

Alex Mihai Stoenescu nu pot sa nu ma asociez afirmatiilor dlui Marius Mioc. De pilda, d-sa afirma ca ordinul de retragere a Armatei in cazarmi a fost dat in dimineata zilei de 22 decembrie de dl. Victor Atanase Stanculescu si ca momentul Milea s-a produs pe la ora 9, Ilie Ceausescu, iar momentul Milea s-a produs cu o ora mai devreme.

De asemenea, stiti foarte bine ca operatiunea de inlaturare a lui Nicolae Ceausescu a fost gandita si, respectiv, pusa in opera de dl. Iulian Vlad, impreuna cu un grup restrans de subordonati — gl. Gianu Bucurescu si alti cativa. Mai stiti ca lucrurile au luat alta intorsatura in 20 decembrie Neindoielnic, DSS a savarsit in un act national. Cu consecinte insa dintre cele mai dramatice. Nu mai are nici un rost sa ne tot invartim in jurul cozii… Al dvs. Implicarea aici a gral Tencu-f. Cred ca sunteti un connaiseur in materie,altfel nu-mi explic.

Am fost la Timisoara prin decembrie-plecand dimineata,si,in oras era o liniste ciudata. Dar pe undeva se faceau pregatiri. Apoi fluxul neobisnuit al turistilor.

Sigur ca nu se puteau prezenta la org. Daca este asa,inseamna ca ei au adus comunismul,ei l-au scos. Este clar ca intregul proces culminind cu distrugerea statelor socialiste a fost declansat si pus in miscare de elemente detracate si tradatoare din fosta URSS in combinatie cu elemente detracate si tradatoare din fostele state socialiste est-europene.

  1N4742 DATASHEET PDF

Acestea fiind zise, in situatia particulara a Romaniei, dar nu numai, prezenta trupelor speciale sovietice este de la sine inteleasa. Asta chiar si in conditiile in care sovieticii au avut retele, aranjamente si oamenii lor in structurile militare, de securitate si civile ale Romaniei.

Romania, statele est-europene si fosta URSS se aflau pe atunci in plina revolutie socialista. Evenimentele de la acea vreme au reprezentat contrarevolutii ce au impins aceste tari inapoi pe scara evolutiei in marasmul stagnarii economice, obscurantismului, degradarii morale si indobitocirii. Doresc sa-l felicit pe domnul Cristian Troncota pentru verticalitatea si probitatea morala dovedite in abordarea si decodificarea adevarului istoric.

Singura posibilitate a noastra a romanilor de a ne recapata luciditatea si speranta este prin a ne recupera istoria. Nu se poate cladi nimic pe minciuna! Iar noi trebuie sa ne redobindim si reconstruim tara care ne-a fost furata si distrusa incepind din decembrie !

Nu sunt de felul meu un fixist. Acolo a copiat pe ascuns mai multe documente bravo lui! In masura in care raspunsul dvs. Iulian Vlad, a fost fortat de conjunctura sa actioneze, intr-un mod specific, pentru inlaturarea cuplului Ceausescu, urmand ca finalitatea sa o constituie instaurarea in 20 — Atentie!

Douazeci — decembrie a unui regim militar. Astfel, in primul rand, dl. Iulian Vlad a ajuns in 20 decembrie sa controleze in mod direct, daca se poate spune asa, intregul DSS.

In Bucuresti mai ramasesera, dintre capii directiilor interne ale DSS-ului. Gheorghe Goran, sa nu faca vreo greseala. Stefan Alexie era cu un picior in groapa — trebuie sa se interneze pe 18 decembrie in spital – iar. Gianu Bucurescu facea parte din echipa Iulian Vlad.

Richard Andrew Hall « The Archive of the Romanian Revolution of December

Sub diverse pretexte au fost indepartati din Bucuresti: Victor Neculicioiu comandantul U. Sa nu uitam ca si Arhiva DSS avea comandant ad-interim, pe col. Dinescu, in locul lui Mircea Campeanu. Sa nu uitam crimrle in CIE, dl. Aristotel Stamatoiu nu avea nici un adjunct, gl.

Traian Taulescu decedand prin iunie — iulie Pai, domnule profesor, in conditiile de atunci o astfel de decopertare a partii superioare a Csrtianu nu putea avea decat o singura explicatie: Iulian Vlad trebuia sa detina controlul absolut asupra DSS.

Nu mai vorbesc de miscari cartisnu cadre la nivelele inferioare — ca exemplu, mr. Mihai Mitran a fost mutat personal de dl. Iulian Vlad de pe langa grupul de presa acreditat la C.

Crimele Revoluției. Sângeroasa diversiune a KGB-iștilor din FSN by Grigore Cartianu

Lipsa de profesionalism, daca se poate spune asa, de care a dat dovada dl. Iulian Vlad il priveste pe dl. Victor Atanase Stanculescu, mai precis evaluarea acestuia, care nu a facut ce trebuia sa faca la Timisoara in 20 decembrie impreuna cu cei de parasutisti sositi de la Caracal.

  LOS TRENES SE VAN AL PURGATORIO PDF

Evident ca vor fi existat agenti si luptatori sovietici, poate si unguri, in tara, atat ca nu s-au antrenat in operatiuni armate.

Crimele Revoluției. Sângeroasa diversiune a KGB-iștilor din FSN

Iulian Vlad nu putea ingadui asa ceva. Nu uitati, va rog, cu ce ordine a plecat grupa Macri la Timisoara: Nu uitati, va rog, nemultumirea manifestata de dl. Iulian Vlad fata de rapoartele trimise de dl. Filip Teodorescu — ca nu contin date despre straini. Sub acoperamantul unui razboi special revolutiri de forte straine, in realitate DSS a desfasurat pana in 20 decembrie o serie de operatiuni cu forte proprii, dar in cooperare cu forte comandate de dl.

Acesta din urma trebuia sa aresteze in 20 decembriela Czrtianu, impreuna cu cei de parasutisti, mai toata oligarhia politico-militara a statului, inclusiv pe Nicolae Ceausescu, deturnat cu aeronava spre Timisoara, incercare insa nereusita.

N-a facut-o, ascunzandu-se in Spitalul Militar Timisoara. Cel mai mult l-a impresionat albumele de fotografii. Impune respect pe unde se duce. Va multumesc respectuos pentru raspuns. Completez si adaug la informatiile dvs. Prin ordinul acestuia au fost scosi din DSS.

Iulian Vlad a cautat sa joace o carte proprie. In logica lucrurilor nici nu se putea altfel. Iulian Vlad cu dl. Victor Atanase Stanculescu, dar primul nu avea alta solutie decat sa mizeze pe al doilea in proiectata lovitura din 20 decembrie Iulian Vlad n-a avut nici o cartiabu de jucat, alta decat sa-l tina pe generalul Stefan Gusa imobilizat o vrele acolo.

Iulian Vlad a facut atunci, fortat de pericolele care pandeau tara, fara sa fie insa partas la el, jocul dlui Victor Atanase Stanculescu. Cu consecintele de ordin intern cunoscute. Iulian Vlad pe lista de care vorbiti a fost trecut cel mai probabil la sugestia dlui col. Gheorghe Ratiu, care a fost la MApN la intalnirea de la ora 16 din 22 decembrie Dar este un amanunt care se poate afla.

Iulian Vlad a ramas in 22 decembriedupa ora 12,09, in C. Iulian Vlad nu a fost arestat ori chiar lichidat fizic imediat in 22 decembriedar explicatii exista. Una ar ggigore aceasta: